Denne aften havde vi besøg fra Ballast Esbjerg, som kom og fortalte os om deres arbejde med børn og unge mellem 5 og 25 år fra familier med alkohol- og stofmisbrug.

Ballast er et gratis og professionelt behandlingstilbud til 5-25-årige børn og unge, der vokser op i familier med alkohol- og stofmisbrug. Børnene har det ofte svært, fordi de forsøger at dække over forældrene, må tilsidesætte egne behov og har vanskeligt ved at tolke, føle og udtrykke følelser

Vi mødes typisk 1-2 timer om ugen i mindre grupper, hvor vi laver aktiviteter og praktiske øvelser eller snakker. Man kan også få individuel behandling.

I Ballast er der eftermiddagscaféer, som er et frirum for børn og unge, som enten bruger eller har brugt tilbuddet om behandling. Caféerne bliver drevet af engagerede og søde frivillige, som alle brænder for at gøre en forskel for børn og unge. Caféerne er et sted, hvor man kan hænge ud, snakke og hygge sig. Der bliver altid lavet aftensmad på caféaftener, og der er løbende aktiviteter - både i og udenfor huset. Ballast betaler alle udgifter til aktiviteter, aftensmad og tog/bus til og fra huset. I Ballast-caféerne kommer man som man er og deltager i aktiviteterne i det omfang, man har lyst til. 

En aften der gav et godt indblik i, hvordan der bliver gjort meget for at hjælpe børn og unge af misbrugsfamilier.

Forstør ved klik