"Mit forfatterskab"

Den 3. maj havde vi besøg af sognepræst Egil Hvid-Olsen, der fortalte om sit liv og sin forfattervirksomhed.

Indledningsvis fik vi at vide, at Egil have været præst Kvong og Lyne ved Varde i 12½ år inden han blev ansat Nollund Urup ved Grindsted. I dag er han præst ved Bryndum Kirke i Esbjerg. Han er gift med Mette og sammen har de 3 børn.

Egil begyndte allerede som barn skrive forskellige tekster bl.a. små ubehjælpsomme noveller og historier til skuffen. Første da han var blevet ansat i Kvong hvor de havde en fortælleaften, kom han igen i gang med at skrive. Her blev første kapitel til ”Bondesønnens mareridt..” skrevet. Senere skrev han hvert år en ny kirkehistorie, som blev læst op i kirken. Det endte med at blive en samlet udgivelse i 2011. Herefter har han fået udgive flere bøger.

Egil kunne fortælle det ikke er helt let at få udgive sine bøger, ofte kom manuskriptet retur og der måtte prøves et nyt sted – ind i mellem for egne penge. Det bevirkede, at han startede sit eget forlag, så i dag kan han udgive både egne og andre bøger.

Den sidste bog der er udgivet er ” Klamme kys og kærlighed”, en billedbog der handler om kirkelig vielse af to af samme køn.

En spændene aften der viste at en præst kan andet end holde prædiken.

Forstør ved klik